Ademhalings oefening

Nadi Sodhana

Sluit met je rechterduim het rechterneusgat af en leg je linkerhand op je buik. Adem 10 x door je linkerneusgat, lang diep en zonder spanning. Vul eerst je buik, dan je borstkas tot aan de longtoppen. Als je uitademt, laat je de adem van boven naar beneden wegstromen. Aan het einde van iedere uit ademhaling kun je de navel intrekken. Na 10 x adem je diep in door het linker neusgat en hou je de adem een paar seconden vast. Adem uit. Leg nu je rechterhand op de buik en sluit het linkerneusgat af met je linkerduim . Herhaal dezelfde diepe ademhaling door je rechterneusgat. Na 10 x adem je diep in en houdt je de adem even vast. Adem volledig uit. Leg nu beide handen op je buik. Adem 10 x krachtig, langzaam en diep door beide neusgaten. Adem diep in, houd de adem even vast. Adem rustig en volledig uit, leg je handen in je schoot en voel even na.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.